Rodi

Ron Mudde 40 jaar bij Rustman

Kees Rustman, Ron Mudde en Jacco Rustman. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Ze konden bij de BOVAG nog amper een speldje vinden om aan Ron Mudde automonteur bij Rustman automobielbedrijf te overhandigen. Het is dan ook bijna uniek dat monteurs nog veertig jaar bij een automobielbedrijf werken. Mede door de snelle technische veranderingen en de computer kennis moet je continu bij blijven. Voor Ron Mudde is dat anders. Hij is gespecialiseerd in juist die onderdelen waarvoor je juist een klassieke mechanicus nodig hebt.


“In het begin ging ik als leerling monteur twee dagen in de week naar school en drie dagen hielp ik in de werkplaats. Hij was 17 jaar oud toen hij door opa Cor Rustman werd aangenomen." Maar ook met Kees Rustman en de huidige directie kleinkinderen Joost en Jacco kan hij het uitstekend vinden. Hij maakte het mee dat de eerste KIA in de showroom aan de Gedempte Herenvest kwam te staan. Vijftien jaar geleden verhuisde hij meer naar de Grijpensteinweg en tien jaar geleden naar de Auto Boulevard Pijlslaan. Hier worden tegenwoordig de Nissan en KIA modellen verkocht.
"Ik vond het al jong prachtig om brommers te repareren. Ik koos voor het autovak. Het leuke van dit vak is dat je met je handen bezig kan zijn. Ik vind het heerlijk wanneer een klant binnen stapt, wij het repareren en de klant weer blij de werkplaats verlaat. Dat geeft mij voldoening." Ondanks de uitgebreide computertechnieken vandaag de dag blijven er voldoende klussen over waarvoor Ron de juiste man is. Heel veel klanten zijn dan ook uitermate tevreden over Ron Mudde. Voorlopig nog steeds dagelijks aanwezig in het mooie autobedrijf aan de Eysinkweg in Haarlem West.

Artikel geplaatst op donderdag 25 augustus 2016 - 12:29